Solidna deska do krojenia o ciekawej barwie.
Posiada tradycyjny, prostokątny kształt, ale również wygodne wycięcia pod spodem, które ułatwiają przenoszenie deski.
Deska jest dość masywna. Jej grubość to 3 cm.
Bardzo ciekawie się prezentuje.
Posłuży do krojenia pieczywa, warzyw, owoców czy wędlin i mięsa.
Łatwo utrzymać ją w czystości.
Deska bambusowa często zaliczana jest błędnie do desek drewnianych. Jednak powstaje ona w procesie prasowania trawy bambusowej, która układana warstwowo może przybrać różne formy.
Dzięki takiej technologi produkcji deska ma dużą twardość, a jednocześnie małą nasiąkliwość, co stwarza mniejsze prawdopodobieństwo gromadzenia się bakterii. Deska bambusowa szybko wysycha i nie wymaga impregnowania.
Kolejną zaletą jest to, że deska nie tępi noży. Jej poszczególne warstwy nie są klejone, co pozwala zaliczyć ją do grona produktów ekologicznych.
Dodaj opinię