96
zł
(brutto)
Opis
Deska do krojenia z rączką.
Wykonana została zdrewna akacjowego.
Drewno akacjowe, z którego wykonana jest prezentowana deska, z intrygującym słojem, jest wyjątkowo wytrzymałe i pozwala wytworzyć wysokogatunkowe deski do krojenia. Drewno z akacji praktycznie samo w sobie pozbawione jest zniekształceń, co ułatwia obróbkę podczas produkcji. Właściwa impregnacja olejem jadalnym deski sprawia, że jest ona trwaleodporna na wilgoć.
Wyróżnia się wiele rodzajów desek. O wyborze tych poszczególnych decyduje ich przeznaczenie oraz wygląd i estetyka.
Najbardziej powszechną jest deska drewniana – doskonale nadaje się ona do kontaktu z żywnością. Można ją z powodzeniem użytkować przez wiele lat, bez ryzyka utraty walorów estetycznych i użytkowych.
Dla dłuższej żywotności deski drewnianej zaleca się okresowe stosowanie nieskomplikowanych zabiegów takich jak zaimpregnowanie jej dowolnym olejem jadalnym. Raz na czas można zastosować gruntowne czyszczenie za pomocą soli i cytryny. Sól posypuje się na powierzchni deski, a połówką cytryny wykonuje się ruch przemywania, rozcierając sól po desce. Potem należy wszystko spłukać wodą i osuszyć deskę. Taki zabieg pozwoli pozbyć się zapachów, które czasem mogą nagromadzić się na drewnie.
Produkt przystosowany do kontaktu z żywnością.
Nie stosować w zmywarkach, piekarnikach oraz kuchenkach mikrofalowych.
Wykonana została zdrewna akacjowego.
Drewno akacjowe, z którego wykonana jest prezentowana deska, z intrygującym słojem, jest wyjątkowo wytrzymałe i pozwala wytworzyć wysokogatunkowe deski do krojenia. Drewno z akacji praktycznie samo w sobie pozbawione jest zniekształceń, co ułatwia obróbkę podczas produkcji. Właściwa impregnacja olejem jadalnym deski sprawia, że jest ona trwaleodporna na wilgoć.
Wyróżnia się wiele rodzajów desek. O wyborze tych poszczególnych decyduje ich przeznaczenie oraz wygląd i estetyka.
Najbardziej powszechną jest deska drewniana – doskonale nadaje się ona do kontaktu z żywnością. Można ją z powodzeniem użytkować przez wiele lat, bez ryzyka utraty walorów estetycznych i użytkowych.
Dla dłuższej żywotności deski drewnianej zaleca się okresowe stosowanie nieskomplikowanych zabiegów takich jak zaimpregnowanie jej dowolnym olejem jadalnym. Raz na czas można zastosować gruntowne czyszczenie za pomocą soli i cytryny. Sól posypuje się na powierzchni deski, a połówką cytryny wykonuje się ruch przemywania, rozcierając sól po desce. Potem należy wszystko spłukać wodą i osuszyć deskę. Taki zabieg pozwoli pozbyć się zapachów, które czasem mogą nagromadzić się na drewnie.
Produkt przystosowany do kontaktu z żywnością.
Nie stosować w zmywarkach, piekarnikach oraz kuchenkach mikrofalowych.
Deska do krojenia akacjowa z rączką
Deska do krojenia z drewna akacjowego
91
zł
Dostawa: 2-3 dni
Dodaj opinię